Április lett hirtelen...

2014.04.17. 23:07

011 VidyHogy szüleink ne legyenek szomorúak, meg persze Gyula sem, gyorsan összefoglalom az elmúlt egy hónap eseményeit. Nem voltunk semmilyen igazán látványos helyen, nagy szabású programon, de azért a fényképek gyűlnek, úgyhogy épp ideje, hogy újabb bejegyzés következzen.

A tavaszias időjárás folytatódott, ami a síterepeknek nem tett jót,  az alacsonyabban fekvő pályák már hetekkel ezelőtt be is zártak, a gleccseren meg állandóan köd volt, úgyhogy síelni nem nagyon lehetett. Én voltam sítalpazni, az igen csak jó volt, a gyerekek is voltak még az iskolával síelni, de aztán már síelés helyett csak kirándulni tudtak elmenni.

Szerencsére az időjárás kegyes volt hozzánk, és általában hétvégére sem romlott el az idő. Kivéve amikor hirtelen visszatért a tél, a kellemes tavaszias hőmérsékletet felváltotta a hideg, a szél, és az eső (kicsit magasabban a hó). De ez volt az a hétvége, amikor Borinak két szülinapi meghívása is volt, úgyhogy ő bulizott, Géza fuvarozta, mi meg Ábellel itthon maradtunk.

034 Genfi AutószalonIdőközben megrendezésre került a Genfi Autószalon is, Géza és Ábel ki is látogattak rá, megnézték, hogy milyen autóink nem lesznek. Mi ezen idő alatt Borival Lausanne belvárosában sétálgattunk, betértünk egy pár boltba, buszos városnézésen vettünk részt, ugyanis nem a megfelelő irányba haladó buszra szálltunk fel, de sebaj, a jegyünk egy órán keresztül érvényes volt, úgyhogy belefért egy kis kitérő. 

Az egyik szép napos vasárnapon felkerekedtünk bringázni, de az én biciklim hátsó kereke megadta magát, úgyhogy mi Borival sétáltunk, a férfiak pedig eltekertek Saint-Sulpice nevezetű szomszédos faluba. A tóparton összetalálkoztunk, ahol a gyerekek halált megvető bátorsággal behatoltak a hattyúk közé (én nem mertem megközelíteni a rendkívül veszedelmesnek tűnő fenevadakat), ahol kavicsokat, köveket gyűjtöttek, amiből később itthon házat építettek.  

Voltunk állatkertben is, amit Bori dokumentált, mintegy ötszáz fényképet készített az ott található élőlényekről.

060 VidyA fő esemény azonban mégis csak az volt, hogy látogatóink érkeztek egyenesen Magyarországról, méghozzá Bori legjobb barátnője Lili, valamint az ő testvére, és anyukája. Mindez Bori születésnapjára időzítve! Ugyanis március 28-án Boriska kilenc éves lett. Őrület. Ezek szerint én is sokkal öregebb vagyok már, mint emlékeztem...

Ráadásul az iskolában is pont ezen a jeles napon került megrendezésre Bori osztályában a Class Assembly, amire heteket gyakorolt Bori titokban. Így Lili is megnézhette barátnője angol nyelvű alakítását. Mivel Boriék fő témája az Antarktisz volt, ennek megfelelően volt pingvin tánc, híres felfedezők, Amundsen és Scott, és a végén egy kis rap. Nagyon vicces kis előadás volt, a gyerekek és a szülők is nagyon élvezték.

Vendégeinket elvittük Vevey-be, Les Paccots-ba, hogy havat is lássanak, voltunk a Cailler csokigyárban is, és ha már ott voltunk sétáltunk egy kicsit Gruyere-ben. És természetesen megmutattuk nekik Lausanne-t is. Gyorsan elillant a két és fél nap, és már mentek is haza.

Egy héttel Boriék előadása után Ábeléknél is volt Class Assembly. Ebben Ábi a varjú szerepét kapta, nagyon ügyes volt. De persze az összes gyerek nagyon helyes volt. Mondjuk amikor nyolc darab hét éves énekli az Dancing Queent az ABBA-tól, némi tánc mozdulattal fűszerezve, hát az elég mókás, de egyben persze a szülői szíveket büszkeséggel eltöltő jelenet.

A héten az iskolában Book Week lesz, fő téma idén a hírek, híradó, újságok. Lesz megint Many Voices Afternoon, idén sem alakítottunk külön magyar nyelvű csoportot (bezzeg a japán kislány igen! neki megteszi kizárólag az anyukája társasága), szóval a nemzetközi (azaz maradék) társasághoz csapódtunk. Majd beszámolok róla, hogy mivel nyűgöztük le az orosz, román, és litván gyerekeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://tucsokutca.blog.hu/api/trackback/id/tr595894074

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása