Vasárnap

2012.09.02. 23:25

ParkMiért más itt a vasárnap? 1.) Géza vasárnapi focihelyszíne 1200 km-re van innen, és azért ezt még Ő is túlzásnak érezné... kétszer húsz perc játék miatt. 2.) Ebben az országban nincs Tesco. 3.) Ha lenne is, zárva lenne, mint minden más kereskedelmi egység. Tehát shoppingolni sem lehet. 

Nem várt élethelyzet: vasárnap, együtt vagyunk négyen, és az eső sem esik, a hőmérséklet pedig elérte a 20 fokot. Irány a természet! Na azért nem kell egyből kirándulásra gondolni, bemelegítésnek megcéloztuk (autóval) a Parc Pré Vert du Signal de Bougy-t. (Igen, Svájc ezen része francia. Kicsit sem német.)

Vizi dodzsemEz a 110 hektáros park igazi családi paradicsom. Játszóterek minden korosztálynak, erdei kalandpark, sportpályák, minigolf, 18 lyukas golfpálya, piknikező helyek, vizi dodzsem, mini gokart, kecskék, szamarak, étterem, és mindez 700 m magasan (az itteni viszonyoknak megfelelően inkább alacsonyan) egy domb tetején, kilátással a Genfi tóra. Jellemző, hogy a fű gondosan nyírva, tisztaság, a játékok működnek, és még a kecskék is kedvesek. A hely nagyon népszerű, tömegek látogatják, pl. ezer férőhelyes a parkolója, de ekkora területen ez nem jelent zsúfoltságot.

A franciákkal szembeni előítéletek lerombolásához ma ismét hozzájárult egy meglepően kedves helyi fiatalember. Amikor a vízidodzsemhez megérkeztünk a két felajzott kiskorúval, szembesültünk vele, hogy csak készpénzzel lehet zsetont vásárolni, amitől kétségbeesett toporgás vette kezdetét. Ugyanis mivel itt mindenhol lehet kártyával fizetni, készpénz az nem volt nálunk. A fiatalember látva szorult helyzetünket, kezünkbe nyomott egy zsetont, hogy menjenek azok a szegény gyerekek egy kört, amíg apu elszalad a városba a legközelebbi bank automatáig.

Két kicsi kecskeEhhez kapcsolódik egy előző élményünk, amikor tavasszal a Lausanne-i Vivariumban jártunk, és szintén nem volt nálunk készpénz megvenni a buszjegyet a visszaútra, és a környéken sem volt automata, ami akkor is hasonló kétségbeesett toporgást váltott ki belőlünk, a Vivarium vezetője segített ki minket a buszjegy árával. Annyit fűzőtt hozzá, hogy sokat utazott a világban, és rajta is már annyian segítettek, így legalább visszaad belőle valamennyit.

Szóval igazi, békebeli családi vasárnapot töltöttünk egy remek helyen, ahova minden bizonnyal vissza fogunk térni (ha Ábel kívánsága teljesülne, már holnap ott lennénk). 

A bejegyzés trackback címe:

https://tucsokutca.blog.hu/api/trackback/id/tr544748216

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nagyapa4 2012.09.03. 07:57:45

Csokiország védőszentje őrizze meg jó-szokásotokat!
Kellemes meglepetés volt elsőként a könyvjelzősávon pihenő "Tücsök utca blog"-ra kattintva olvasni a tegnapi élményeitekről, látni a fotókat!
Csak így tovább, várjuk a híreket!
(Annak a kockázatát azért mérlegeljétek, hogy az ottani túl sok szép és tökéletes dolog emlegetése milyen népvándorlást fog generálni kicsiny kis hazánkban)

KacsaBácsi 2012.09.03. 17:54:46

Ilyen lehetőséget nem lehet kihagyni:)), szereztem gyönyörű IndaPasst-t és majd elárasztalak Benneteket, mindenféle gonosz megjegyzéssel+ az összes helyszín beszámolója után az odavonatkozó ajándéktárgyak/kostolók iránti könyörgéssel... szívem szerint már most sajtot majszolnék sok csokival és éltetném a fransziákat...:))) éljétek a polgárok normális életét..persze már most hiányoztok :))

Nyomasek Bobó 2012.09.03. 18:05:16

Előttem szóló, tanult Kollégámnak nem sokáig kellett unszolnia, hogy regisztráljak, miután pár percig nézeggetem-olvasgattam e remek helyen.

Legyetek boldogok odakünn, és köszönjük a gyerekcuccokat, amiket Anita volt kedves eljuttatni hozzánk! Ígérjük vigyázunk rájuk:-)

Jeszter 2012.09.03. 20:28:42

@KacsaBácsi: Köszönjük a fáradozásodat, ami az indapasst illeti, igazán megtisztelő:)Tudom, hogy már sokszor elsütüttem, hogy jótett helyébe jót várj, de fenntartom továbbra is... Áraszd el a blogot kommentekkel bátran, a legtöbbet kommentelők között havonta csokit sorsolunk ki:)

Jeszter 2012.09.03. 20:32:19

@Nyomasek Bobó: Reméljük kis Bobó hasznát veszi a ruháknak, nem kell vigyáznotok rájuk, nyugodtan focizhat, bringázhat bennük:)

test&vér 2012.09.03. 21:36:00

Csodálatos!! Hát nem volt elég az e-mail, a facebook (jó nekem még a telefon is), illetve azt itt rekedtekkel személyesen, most már itt is csiszolgathatja mindenki a humorát...

test&vér 2012.09.03. 21:37:26

Ja és a gyerekeitek már most külföldinek néznek ki...
süti beállítások módosítása